Professional LED Display Screens Solution Provider For Audiovisual Events

        
English
简体中文 English
  1. Mobile
  2. |

Shenzhen Eachinled Optoelectronics Co.,Ltd

Twelve houses | Inquirer Business » TechnoCodex

tagsRotating Led Display

Recently, I was standing on the marble floor on the steps of the project. At that time, when I looked at the railings and handrails I was holding, I started to think about the shelter.

I have considered how our needs develop from protecting elements to being safe, free from danger, and developing into a safe and comfortable space. Now, we seem to be embracing nature again throughout the cycle, hoping to find health in indoor life. One of the most interesting rewards of becoming an architect is the opportunity to ask our friends what they are doing, so I walked around and found 12 houses that redefine our lives today.

This is the first of two articles, introducing the work of some of the most creative people in our industry. You will find that in addition to health and comfort, our house can also be a pleasant place, a space that allows us to find memorable and valuable moments in the day.

Jorge Yulo conducted a survey of houses without walls, and Ed Calma conducted a personal exploration of overlapping spaces in compact spaces. Buensalido + Architects expresses time and age, while Nazareno + Guerrero romanticizes the flowing stream. There is also the horizontal extrusion of BAAD, and the almost cross-sectional composition of the plane and intersection of Denise De Castro. Indeed, this is a collection of many houses that enable us to think and consider the space in which we live and call it a house.

The Narrow House of BAAD Studio expanded the narrow facade of less than 7 meters wide by using a stainless steel wire cloth system, thereby maximizing the exchange of airflow and providing safety control for residents. The interior of the ground faces the shared interior space to introduce external elements into the house.

Buensalido + Architects' project Patina incorporates materials that age gracefully over time. The exterior is covered by a simple and strong horizontal line covered with weathering steel, which forms a distinct patina over time, and is supported by V-shaped pillars, which in turn support the wide wooden eaves. The house is an expression of a lush and vibrant environment, combining indoor and outdoor spaces to introduce nature into the home.

DEQA Design Collaborative's G Residence prioritizes space and circulation to encourage social interaction and participation between family members and guests. From the library on the second floor, the balcony facing the street and the 360-degree panoramic view of the roof deck, the city can be seen. This is a design decision made to emphasize the connection with the city. The front façade rotates diagonally with the street to face the south, thereby optimizing the roof orientation for installing solar panels and creating privacy for the streets of Xixi Street.

Ed Calma's Slice House is a cube that has been vertically sliced ​​into various widths to express its internal functions to fit a pie-shaped house of 388 square meters. The double-height living room and family room overlap other floors, providing various views, overlapping light and expanding space. The swimming pool and roof garden allow you to recover almost completely to your natural state.

Jorge Yulo's "House without Walls" is a steel bungalow that occupies the exact floor space and location of a 50-year-old wooden guesthouse that succumbed to wood rot and Attack of termites. It is located in a mature garden between a pond and an old swimming pool, which has a pre-existing wooden structure. Except for the bathroom, there are no walls on all sides of the structure, and the tropical version of the Mies Farnsworth house has no glass. The venturi effect created by the roofless wall will allow the air cooled by the swimming pool or pond to leak into the cabin, similar to the traditional cooling principle used in the Balinese pavilion or "straw bale". The space is designed to be coverable while benefiting from outdoor activities.

Creekside Residence in Nazareno + Guerrero is located next to a man-made creek. The environment is highlighted through the auditory perception of the running water in the creek, and its spatial design creates a specific line of sight as a visual cue between inside and outside. The layout allows both floors to overlook the spacious outdoor space around the swimming pool. Sensory games and space design both represent a peaceful environment. In each environment, every detail has been carefully crafted to make the space complement each other.

subscription

You can access "Philippine Daily Inquirer" and more than 70 other books, share up to 5 gadgets, listen to the news, download and share articles on social media as early as 4 am. Call 896 6000.

Get real-time updates directly on your device and subscribe immediately.

Previous

Next article

Powered by Eachinled 5.3.19 ©2008-2021 eachinled.com